Nerveus over de beurs?

Ik ga het nu vooral even niet teveel over Griekenland hebben.

 

Als het zondag echter tot een referendum komt, dan acht ik de kans groot dat de Grieken vóór het door de Troika voorgestelde pakket zullen stemmen. En tegen Tsipras.

Een deel van de Griekse bevolking is sowieso tegen Syriza. En een ander deel wordt volgens mij te nerveus van de gesloten banken, het niet meer bij hun eigen geld kunnen, en de gedachte dat een Grexit dit misschien wel eens erger kan maken.

In dat geval zal Tsipras opstappen, zal de ECB direct bereid zijn om liquiditeit te verstrekken, en zal de Troika nadien met veel genoegen samenwerken met een nieuwe regering, die waarschijnlijk weer uit traditionele politieke partijen zal bestaan.

Dan zullen de problemen weer lekker vooruit worden geduwd, zodat de politici weer een tijdje voort kunnen. En zullen de beurzen ook blij zijn.

Toch wat zekerheid inbouwen
Toch sturen we vandaag voor ons “Bescherm Tijdig je Portefeuille!” rapport een signaal uit om wat extra zekerheid in te bouwen.

Ten eerste kan de zaak uiteraard toch uit de hand lopen. En ten tweede is het bij een nu al nerveuze markt altijd verstandig om bedacht te zijn op de mogelijkheid van totaal andere nieuwsfeiten die de markt nóg nerveuzer maken.

Bent ú nerveus over de beurs?
Weet u even niet wat u de komende tijd moet verwachten? Bouw dan op een slimme manier wat extra zekerheid in.

Want ons “Bescherm Tijdig je Portefeuille!” rapport is juist voor dit soort onzekere situaties bedoeld. Bestel het hier!