Profiteren van een structureel probleem

Steenkool is niet de meest aansprekende energiebron. In de media horen we dagelijks hoe de olieprijs zich ontwikkelt, maar we horen dit nooit over steenkool. Maar wist u dat de wereldwijde vraag naar steenkool veel harder groeit dan de vraag naar olie? De vraag naar olie groeide de afgelopen tien jaar met 10%. De vraag naar steenkool met maar liefst 46%!

Elektriciteit in India
Die vraag naar steenkool zal fors blijven groeien. India wil haar bevolking van elektriciteit voorzien. Pure noodzaak om ook structurele economische groei te realiseren. Alleen dát zorgt al voor een explosief groeiende vraag naar steenkool. En dan hebben we het nog maar over één land!

Voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten we een aandeel van een grote Amerikaanse steenkolenproducent, die in de VS en in Australie steenkoolmijnen exploiteert. En die daarmee ideaal gepositioneerd is om de fors groeiende Aziatische markt te bedienen.

Het begin van een ‘supercycle’
De directie stelt vast dat steenkool aan het begin staat van een supercycle. Een lange periode waarin het aanbod gewoonweg te beperkt is om te kunnen voldoen aan de steeds groeiende vraag. Een structureel probleem, waardoor de prijs van steenkool de komende jaren fors zal stijgen. En waarvan dit bedrijf op een fantastische manier zal profiteren.

Lagere koers, betere prestaties
De koers van het aandeel noteert nu nog steeds fors lager dan in 2008, terwijl het bedrijf nu veel beter presteert én terwijl de toekomstverwachting veel rooskleuriger is. Een belachelijke situatie, waar wij met veel plezier van profiteren. Profiteert u mee?
Bestelt u dan hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”.