Sta je toch effe raar te kijken!

Dinsdag vertelde ik u heel enthousiast over een voor ons “Super Rendement Rapport” geselecteerd aandeel dat maar liefst 8% dividend oplevert. Dat wij verwachten dat het dividend zelfs naar 16% gaat oplopen. En dat dit aandeel mede daarom binnen een jaar 100% koerswinst zal opleveren.

Prompt knalt dezelfde dag de koers met 12% omlaag.

Sta je toch effe raar te kijken. Het bedrijf had kwartaalcijfers gepubliceerd, die niet aan de verwachting van de markt voldeden.

Slechte kwartaalcijfers? Winst omhoog én dividend omhoog!
Maar gek genoeg waren die kwartaalcijfers helemaal niet slecht. Ze waren wat ons betreft zelfs goed. Winst omhoog én kwartaaldividend omhoog. Als value-belegger kan ik daar alleen maar blij van worden!

We zien het vaker gebeuren. De beurs verwacht perfectie en reageert zonder verder nadenken op tegenvallende cijfers. Als na wat reflectie blijkt dat de cijfers juist helemaal niet slecht waren, zet de koers weer een stijging in.

Gisteren leken beleggers al te beseffen dat onnodig heftig was gereageerd. Want inmiddels is ruim de helft van het dinsdag geleden verlies goedgemaakt.

Binnen een jaar 100% koerswinst
Door het hogere dividend en de lagere koers, noteert ons aandeel nu echter wél zomaar even een dividendrendement van maar liefst 10%. Daarnaast houdt de beurs er geen rekening mee dat dit bedrijf vanaf begin 2015 een ongeveer 25% hogere productiecapaciteit zal hebben.

Onze verwachting dat we met dit aandeel binnen een jaar tegen 100% koerswinst aankijken, staat daarom kaarsrecht overeind. Ik heb dit aandeel al in bezit, maar ik ga vandaag nog wat bijkopen.

Losse nummers uitverkocht
Helaas zitten we met losse nummers van het “Super Rendement Rapport” aan het maximum dat we kunnen leveren.

Maar u kunt het meest recente rapport met dit aandeel nog wel in bezit krijgen door u aan te melden voor een abonnement. Is per saldo véél goedkoper, terwijl u er tegelijk een paar fantastische bonus rapporten bij kado krijgt.

Iedere maand als allereerste
En uiteraard ontvangt u iedere maand als allereerste een splinternieuw “Super Rendement Rapport” in uw mailbox. Meld u hier aan voor een TopAandelen-abonnement!