Tien stappen achteruit zetten

Je kunt wel een mening hebben en voor jezelf weten dat er geen speld tussen je argumentatie te krijgen is, maar het is altijd belangrijk om te kijken of er niet tóch andere meningen zijn met argumenten die je misschien over het hoofd hebt gezien.

 

Als u uzelf als een serieus belegger beschouwt, leest u dan dit artikel nog een keer en daarnaast ook dit artikel. Doet u dat aandachtig en vooral kritisch. En bedenk voor uzelf argumenten of situaties waarin onze redenering niet zal uitkomen. Want juist die manier van denken zorgt ervoor dat u ook in deze hectische tijden keuzes maakt waar u 100% achter staat.

Ik heb de afgelopen dagen veel meningen van veel specialisten gelezen en uiteindelijk kwamen die min of meer tot dezelfde conclusie als wij zelf. Een vlucht naar de dollar en naar Amerikaanse staatsobligaties is per definitie tijdelijk, want het is een vlucht naar waardeloos papier. Uiteindelijk moeten beleggers richting goud, zilver, grondstoffen en aandelen.

Wat politici en centrale bankiers naar onze mening zouden moeten doen is vooral tien stappen achteruit zetten en de boel de boel laten. Gaan banken failliet, dan gaan ze failliet. Gaan landen failliet, het zij zo. Ze hoeven niet eens de rente te verhogen, want een enorme recessie en deflatie zullen het gevolg zijn.

U en ik weten echter donders goed dat de heren politici dát scenario tegen iedere prijs willen voorkomen. En omdat ze zoiets nooit zullen laten gebeuren, hebben ze uiteindelijk maar één oplossing. Massaal geld printen. Dat geldt voor de VS, voor Europa, voor Groot-Brittannie en voor Japan.

Wij verwachten dan ook absoluut niet dat er een bank zal omvallen, of dat het financiële systeem ineen zal storten. Als een bank dreigt om te vallen, zal die bank aankloppen bij de centrale bank van dat land. En de centrale bank zal zoveel liquiditeit verstrekken als nodig, om die bank overeind te houden.

Als ú echter gelooft dat politici en centrale bankiers plotseling de geest krijgen en op lange termijn gaan denken, en dus gaan doen wat ze naar onze mening zouden moeten doen, verkoopt u dan vooral al uw beleggingen, zoek een veilige bank en houd cash aan. Of als u van mening bent dat de Europese politici elkaar in de haren zullen vliegen en dat landen met slaande deuren de Euro zullen verlaten, doet u dan hetzelfde.

Wij zijn ervan overtuigd dat ze massaal geld zullen blijven printen. En door geld printen ontstaat inflatie. Waardoor mensen nog sneller weg vluchten uit cash, uit obligaties, richting aandelen, goud, zilver, grondstoffen. Als u het met die mening eens bent, beleg dan een deel van uw geld in spotgoedkope aandelen van stabiele, zeer goed presterende bedrijven.
Klikt u hier voor meer info.