Trump’s meest gevaarlijke verkiezingsbelofte

Wat een beursdag gisteren! Van grote paniek tot ongebreideld optimisme. In minder dan 12 uur tijd.

Gisteren vertelde ik u in dit artikel al waarom Trump’s meest concrete én meest uitvoerbare verkiezingsbelofte zal leiden tot een snelle, forse stijging van de goudprijs.

Vandaag wil ik het even met u hebben over Trump’s meest gevaarlijke verkiezingsbelofte. En die heeft alles te maken met China.

 

Hier gaat Trump faliekant in de fout
Op de grafiek hieronder zien we dat de dollar de afgelopen tijd weer fors aan het stijgen is tegenover de Chinese Yuan. En dus dat de Yuan fors aan het dalen is.

Dit is nu juist waar Trump zich zo aan ergert. Omdat China volgens Trump haar Yuan bewust véél te laag houdt, zijn miljoenen banen uit de VS verdwenen en richting China gegaan.

En dat is precies waar Trump faliekant de fout in gaat.

Dalende munt. Dalende valutareserves.
Als een land meer exporteert dan importeert, dan komen er buitenlandse valuta (vooral dollars) het land binnen, en bouwt het dus valutareserves op.

Iedereen weet dat China een exportland is. En dus zouden China’s valutareserves maand na maand moeten stijgen.

Maar als je op het plaatje hieronder naar China’s valutareserves kijkt, dan zie je dat vanaf medio 2014 juist het omgekeerde aan het gebeuren is.

Ondanks dat er via export iedere maand miljarden dollars binnenkomen, dalen China’s valutareserves. Dit jaar stokte de daling aanvankelijk. Maar vanaf augustus werd de daling weer ingezet. En afgelopen maand versnelde de daling.

China probeert koersdaling te vertragen
Valutareserves dalen omdat China’s centrale bank iedere maand voor tientallen miljarden aan Chinese Yuans aankoopt om de koers te ondersteunen. Maar ondanks die ondersteuning daalt de Yuan in koers!

Terwijl Trump denkt dat China haar munt kunstmatig laag houdt, is de werkelijkheid dat China de daling van haar munt juist probeert te vertragen.

Da’s geen goed nieuws.

Als Trump écht gaat dreigen
Als Trump straks daadwerkelijk met importheffingen dreigt, dan is de kans groot dat China direct stopt met het ondersteunen van haar munt. En dat de Yuan in vrije val gaat.

Maar ook zonder Trump’s dreiging zal de Yuan fors verder dalen. Want China heeft haar valutareserves hard nodig en kan de Yuan daarom niet kunstmatig blijven ondersteunen.

De Yuan zál fors verder dalen. Trump of geen Trump.

Grote economische gevolgen
Een dalende Chinese Yuan is zéér nadelig voor exportlanden als Japan en Zuid-Korea. Die zullen hun munten ook in koers willen laten dalen, omdat anders hun export teveel daalt. En om diezelfde reden zal de euro óók mee omlaag moeten.

Hoe verder de Yuan daalt, hoe meer fysiek goud de Chinezen (en vele andere Aziaten) zullen kopen.

Tweede reden voor forse stijging goudprijs
In het artikel van gisteren gaf ik u al een concrete reden waarom de goudprijs de komende tijd enorm hard kan stijgen.

De niet te stoppen daling van de Chinese Yuan is een tweede, belangrijke reden voor een enorme stijging van de goudprijs.

En als Trump straks daadwerkelijk begint te dreigen met importheffingen, dan kan de goudprijs zelfs in één dag tijd ongekend hard stijgen.

Als de goudprijs fors stijgt…
Als de goudprijs fors stijgt, dan stijgen de koersen van goud- en zilveraandelen nog véél harder. Die zullen door het dak gaan!

Eerder deze week stuurden we al een extra zilvertip naar onze TopAandelen-jaarabonees. Gisteren stuurden we er nóg een extra zilvertip uit.

De kans is zéér groot dat we de komende dagen nog meer extra goud- en zilvertips zullen uitsturen. Van de allerbeste goud- en zilveraandelen.

Als je nu te lang wacht…
Als je nu te lang wacht, dan ga je misschien wel de koersstijging van je leven missen.

Als TopAandelen-abonnee ontvangt u al onze extra goud- en zilvertips. Als extra bonus.

Grijp deze megakans!
Klik hier om TopAandelen-abonnee te worden