Beursdaling, wat gaat u doen

Beursdaling – Na een week waarin de beurs zowat iedere dag daalde door het uitblijven van een deal over het Amerikaanse schuldenplafond, bleef de verwachte positieve reactie gisteren uit. Zorgen over het uitblijven van economisch herstel, zo heette de uitleg.

De beursindices lijken nu eindelijk rijp voor een serieuze daling. Voor financiële aandelen zien de komende maanden er niet goed uit en daarnaast zijn wij negatief over aandelen van bedrijven die het moeten hebben van de koopkracht van de westerse consument. Ons devies is dus: mijd financials en retail.

Een tijdje lang op de tanden bijten
Zoals we in ons gratis rapport “Wees voorbereid en heb een plan!” al hebben aangegeven, verwachten wij dat de beurs de komende jaren fors zal bewegen. Omlaag én omhoog. Als buy-en-hold belegger kan je beursdalingen rustig uitzitten. Want ondanks dat we af en toe een tijdje op de tanden zullen moeten bijten, zijn we met goedkope aandelen van goed presterende bedrijven uiteindelijk veel beter af dan met een spaarrekening of met obligaties

Portefeuille beschermen bij beursdaling
U kunt er echter ook op een eenvoudige manier voor zorgen dat u van zo’n periode van beursdaling een stuk minder last hebt. Zodra de beurstrend definitief draait naar dalend, zetten wij de eenvoudige, maar doeltreffende strategie uit het “Bescherm Tijdig je Portefeuille!”-Rapport in werking. De strategie is levenslang toepasbaar en we bieden het u aan voor een absolute vriendenprijs.

Beursdaling? Blijf vooral rustig!
Bepaal nu wat u wilt doen als die serieuze beursdaling komt. Wilt u die uitzitten, of wilt u die actief te lijf gaan door bijvoorbeeld één van bovenstaande strategieën toe te passen?

Als u ervoor kiest om een serieuze beursdaling uit te zitten, spreekt u dan nu met uzelf af dat u vooral rustig zult blijven. Ook als die daling fors is, ook als de kranten schrijven dat alles kommer en kwel is, ook als diverse analisten dan verkondigen dat de beurs alleen nog maar verder omlaag kan. Op de tanden bijten is een belangrijk onderdeel van beleggen!