De factor tijd is uw enige échte vriend

De gehele financiële industrie heeft maar één doel. Om aan u als particuliere belegger zoveel mogelijk geld te verdienen. En om u systematisch van uw geld af te helpen.

Dit gebeurt door u iedere dag te overstelpen met een enorme portie gehypte nieuwsfeiten, die er allemaal op zijn gericht om u, de particuliere belegger, zo onzeker mogelijk te maken en u daardoor zoveel mogelijk te laten handelen. En ik kan u zeggen, dat lukt ze zéér aardig!

Zolang u maar veel transacties doet…
Denk bijvoorbeeld alleen al aan die prachtige grafieken en overvloed aan info die de meeste brokers u verstrekken. En de mogelijk om ook vanaf uw mobiele telefoon uw orders in te leggen. Allemaal erop gericht om u zoveel mogelijk transacties te laten doen. Deze week las ik in een Amerikaanse nieuwsbrief dat de factor tijd de enige échte vriend is van de particuliere belegger.

Een schrikbarende toename
Ik las dat de particuliere belegger een aandeel 30 jaar geleden nog gemiddeld langer dan een jaar in portefeuille had en 10 jaar geleden nog slechts enkele maanden. Nu is het waarschijnlijk nog een stuk korter. Een schrikbarende toename van het aantal beursorders, uiteraard door de steeds toenemende stortvloed aan ‘informatie’.

Melkkoe van de financiële industrie
De meeste beleggers kopen een aandeel zonder eerst vast te stellen of het niet te duur is, zonder goed te kijken waar en waarin een bedrijf nu precies actief is en al helemaal zonder te kijken of een bedrijf wel financieel gezond is. En als ze het aandeel eenmaal in bezit hebben, dan zijn ze onzeker en vragen zich iedere dag af of het niet beter is om te verkopen. Dit soort beleggers zijn fantastische sponsors van de financiële industrie.

Een simpel motto
De factor tijd is uw enige échte vriend. Zorg dat u alleen goedkope aandelen koopt van financieel gezonde bedrijven die zeer goed presteren. Als u dat doet, dan kunt u een aandeel met een gerust hart jarenlang vast houden. U kunt daarbij het volgende simpele motto kunt hanteren:

Zolang een bedrijf winst maakt, stijgt de werkelijke waarde van het bedrijf en dus stijgt de werkelijke waarde van uw aandeel. En is er geen dwingende reden om te verkopen.

Belegt u voor uzelf…?
Als u voor uzelf belegt, dan kunnen de selectiecriteria die wij met onze TopAandelen hanteren voor u zeer nuttig zijn. Klikt u hier om dit gratis rapport aan te vragen. Als u doe-het-zelver bent, dan hoop ik van harte dat u er veel plezier aan zult beleven. Daarbij geef ik u nog wel even mee dat wij de komende tijd financiële aandelen én retail aandelen zullen mijden.

…of hebt u geen tijd om het nodige huiswerk te doen?
Als u echter gewoon werkt en daarnaast partner en/of kinderen en/of hobbies hebt, dan is het begrijpelijk dat u niet de tijd zult hebben om regelmatig uitgebreid te gaan zoeken naar de goedkoopste aandelen van de best presterende bedrijven.

Vraagt u in dat geval ook het hierboven vermelde rapport op. Beoordeel vervolgens kritisch of u zich kunt vinden in de manier waarop we met TopAandelen onze aandelen selecteren. Als u vervolgens tot de conclusie komt dat u zelf op (ongeveer) dezelfde manier uw aandelen zou selecteren als wij doen, dan is het voor u een zeer goed idee om een abonnement op TopAandelen te nemen.