Een beurscrash is nu gegarandeerd

Exact twee weken geleden schreef ik in dit artikel dat Mario Draghi de geldpersen al aan het warm draaien was. Precies een week later kondigde Draghi aan dat de ECB de rente met nog maar eens 0,25% verlaagde. Van 0,50% naar 0,25%.

En deze week verklaarde ECB-hoofdeconoom Peter Praet in de Wall Street Journal dat geld printen (aankopen van bankactiva) voor de ECB absoluut een optie is om inflatie weer richting 2% te krijgen.

De ECB gaat geld printen. Om inflatie te bevorderen, om (indirect) probleemlanden te ondersteunen, en om tegelijk te voorkomen dat de koers van de euro stijgt tegenover andere geldprintende landen als de VS en Japan.

Yellen ziet geen bubbels
Ook zagen we deze week de Confirmation Hearing van Janet Yellen. Zij heeft een duidelijke boodschap afgegeven. Kort gezegd luidt die boodschap dat ze geen bubbels in de financiële markten ziet en dat de Amerikaanse economie voorlopig nog steun van de Fed nodig heeft.

De Fed blijft dus volop geld printen. En als de Amerikaanse obligatierente verder stijgt, dan zal de Fed nóg meer geld gaan printen.

Niet verrassend, wel triest
Het is niet verrassend dat Yellen geen bubbels in de financiële markten ziet. Maar het is wel triest. Want ieder mens met een béétje financieel verstand weet na één blik op de grafiek in dit artikel genoeg.

Doordat Yellen de ontstane aandelenbubbel negeert, kan deze de komende tijd nog verder aanzwellen. Maar is tegelijk een zware beurscrash gegarandeerd.

Die crash kan komende maand komen, binnen een paar maanden, komend jaar, of zelfs pas over twee of drie jaar. Geen mens die het weet. Maar komen doet ie…

Zorg dat u geen slachtoffer wordt van de zware beurscrash die absoluut gaat komen! Wij bieden u daarvoor deze eenvoudig te volgen, levenslang bruikbare strategie voor een absolute vriendenprijs.