Is het moment nu eindelijk aangebroken?

Ik heb er al vaker over geschreven, ik weet het. Als het u verveelt, dan begrijp ik dat. Het onderwerp begint mij ook te vervelen. Het begint me zelfs danig de keel uit te hangen.

Want ik wil een beurs die als markt opereert. Een markt waarbij beleggers beslissen op basis van hun verwachting omtrent economie en bedrijfswinsten. Wat we nu echter al een paar jaar hebben, is een beurs die enkel en alleen reageert op basis van uitspraken en (verwachte) acties van centrale bankiers.

Hoe frustrerender een situatie is…
Op de beurs geldt echter dat hoe frustrerender een situatie is, hoe scherper je moet zijn. Daarom blijf ik uw aandacht hierop vestigen.

DE grote vraag voor eenieder die de beurs serieus volgt, is dan ook wanneer die onvermijdelijke stevige correctie of forse daling komt.

Als je wilt weten hoe ongezond de beurs door de alomvattende macht van de centrale bankiers is geworden, hoef je alleen maar naar onderstaande grafiek van de S&P-500 te kijken.

Op deze grafiek zien we nu al bijna drie jaar lang een vrijwel ononderbroken stijgende lijn. De laatste keer dat de S&P-500 met meer dan 10% corrigeerde, is nu precies drie jaar geleden. De laatste keer dat we een daling groter dan 20% zagen, is zelfs al bijna zes jaar geleden.

Enorm ongezond en nooit eerder vertoond. Uiteraard omdat de invloed van centrale bankiers nooit eerder zo groot is geweest.

Twee toppers met een totaal andere achtergrond
Zelf ben ik iemand die zich richt op de fundamentals. Ofwel op de harde cijfers en de langere termijn. Daarom lees ik heel graag analyses en meningen van absolute toppers die een totaal andere achtergrond dan mij hebben, en die vanuit een totaal andere hoek naar de financiële markten kijken.

Toevallig las ik gisteren twee meningen, van twee totaal verschillende mensen, die zonder het van elkaar te weten feitelijk hetzelfde vertellen.

Game Theory
Ben Hunt bestudeert de financiële markten vanuit het oogpunt van game theory. Ofwel het gedrag van mensen. Hij schreef deze week dat centrale bankiers wat hem betreft de top van hun invloed hebben bereikt, dat de eerste scheuren in de macht van centrale bankiers zichtbaar worden. Dat hun invloed de komende tijd zal dalen. Dat beleggers zich steeds meer op de fundamentals (ofwel op de werkelijkheid) zullen gaan richten.

Market Timing
Jared Dillian is trader van huis uit en is als het om market-timing gaat véél beter dan ik ben. Hij schreef gisteren dat hij reeds de komende weken een stevige correctie verwacht. Voor hem zijn de alarmbellen gaan rinkelen door de deze maand fors toegenomen volatiliteit op de valutamarkten (stijgende dollar t.o.v. opkomende landen).

Iemand die het gedrag van de kudde bestudeert én iemand die bewezen heeft goed te zijn in market timing. Die feitelijk bijna hetzelfde zeggen. Straffe kost!

Blijf niet domweg ongedekt in aandelen zitten!
De kans op een stevige correctie of forse beursdaling stijgt zienderogen. Omdat er zóveel instabiliteit in het financiële systeem zit, wil ik u op het hart drukken om vooral NIET ongedekt in aandelen te blijven zitten!

Het is verstandig om in goedkope aandelen van goed presterende bedrijven te beleggen, maar je moet bij een dreigende beursdaling wél wat extra zekerheid inbouwen!

Maak gebruik van simpel te volgen afdekstrategie
Wij bieden u hiervoor een simpel te volgen, levenslang bruikbare strategie. Voor een absolute vriendenprijs! Klik hier om u direct aan te melden.