Garanties bestaan niet. Of toch?

Een bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat, is vorig jaar naar de beurs gegaan. En ook dit aandeel wordt door de grote jongens volledig over het hoofd gezien. Zo erg zelfs dat het aandeel maar liefst 30% lager noteert dan de boekwaarde.

Boekwaarde = wat je voor een aandeel krijgt als het bedrijf vandaag haar deuren zou sluiten, haar bezittingen zou verkopen en haar schulden zou aflossen.

Het aandeel dat wij voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten, is van een bedrijf dat kwaliteitsrijst verkoopt. In 40 landen wereldwijd. Een zéér gezond bedrijf dat ieder jaar winst maakt. En ieder jaar winstgroei realiseert. En als je winst maakt, dan stijgt je banksaldo. En dus stijgt je boekwaarde.

Van 40 naar 70 landen
De komende jaren willen ze hun bereik uitbreiden van 40 naar 70 landen. En zich steeds meer richten op de winstgevende kant-en-klaar maaltijden. De ervaring en expertise hebben ze al in huis en natuurlijk ook de relaties met internationale supermarkt- en warenhuisketens.

Ze gaan de komende jaren precies dát doen wat ze feitelijk al 40 keer eerder hebben gedaan. In ieder nieuw land hun merk introduceren, marketing campagne opzetten en zorgen dat hun producten op de schappen komen. Ze gaan in 30 nieuwe landen iets doen waar ze al 100 jaar lang enorm goed in zijn!

Analisten verwachten voor de komende jaren meer dan 45% winstgroei per jaar. De directie is echter wat conservatiever en houdt het op 30%.

480% koerspotentieel
Het aandeel noteert nu 30% onder haar huidige boekwaarde. Noteert slechts 7,5 keer de jaarwinst. Als wij voor de komende jaren uitgaan van 30% jaarlijkse winstgroei, dan komen wij uit op een koerspotentieel van 480%. Minder kunnen we er écht niet van maken!

Garanties bestaan niet, maar…
Uiteraard bestaan er met beleggen geen garanties. Maar als een aandeel van een supergezond, winstgevend bedrijf maar liefst 30% onder haar (ieder kwartaal stijgende) boekwaarde noteert, dan kan je volgens mij bijna spreken van gegarandeerde koerswinst.

Het gebeurt hoogst zelden dat een aandeel van een gezond bedrijf lager dan haar boekwaarde noteert. En als het een keer gebeurt, dan wordt die situatie snel daarna rechtgetrokken. De kans op snelle koerswinst is wat mij betreft enorm groot.

Wees een slimme belegger!
Het zijn juist dit soort scheve situaties waar de écht slimme beleggers het allerliefst van profiteren. Wees ook een slimme belegger! Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”.