Geniet van het feest, maar…

Ondanks de onrust op de valutamarkten, en alle geopolitieke onrust, blijven de beurzen het goed doen.

Maar de beurs begint wel steeds meer te voelen als een huis op een Gronings gasveld, dat door steeds zwaarder wordende aardbevingen steeds meer én steeds grotere scheuren oploopt.

Steeds meer scheuren.
We zien ook steeds meer scheuren in het financiële systeem. Griekse schulden en problemen in de eurozone, problemen met valuta en dollarleningen in opkomende landen, een kredietbubbel in China, huizenbubbels in Canada en Australië, een openlijke valuta-oorlog, negatieve rentes, dalende grondstofprijzen en geld printen zonder einde door de JCB en de ECB.

Enjoy the party, but dance near the door

Die opmerking las ik vorige week ergens. Beter als dat kan ik de situatie niet omschrijven. De beurs kan best nog even doorstijgen, maar alle ingrediënten zijn aanwezig voor een plotselinge forse beursdaling.

50% beursdaling?
Marc Faber zei deze week nog in een interview dat hij een 50% daling verwacht. Is absoluut mogelijk! Want beleggers zijn nu al tijden gemakzuchtig. Hoe gemakzuchtiger de massa nu is, hoe groter de paniek als het straks fout gaat.

Het enige wat je als belegger moet doen, is de strategie in ons “Bescherm tijdig je Portefeuille!” rapport volgen. Bij een dreigende beursdaling, bouw je dan tijdig een verzekering in.

Zo werkt het…
Je neemt een simpele positie in, waarmee je winst maakt bij een dalende beurs. Die winst dekt (deels) de eventuele tijdelijke verliezen op je aandelen.

Je incasseert je winst als de beurs haar bodem heeft bereikt, en gebruikt die om nieuwe aandelen aan hun allerlaagste koersen aan te kopen. Waarna je dubbel profiteert van het daarop volgende beursherstel.

In plaats van een nachtmerrie, geeft een beurscrash je op die manier een gouden kans. Ideaal toch? Bestel hier het “Bescherm tijdig je Portefeuille!” rapport!