Waarom de beurs nog behoorlijk kan doorstijgen

Vrijdag vertelde ik u in dit artikel dat we steeds meer én steeds grotere scheuren in het financiële systeem zien verschijnen.

Je hoeft maar naar onderstaand plaatje uit het McKinsey rapport (waar ik u vorige week over vertelde) te kijken, en je weet direct dat de wereld niets heeft geleerd van de crisis.

$57.000 miljard méér schulden. Het is ongelofelijk, maar het antwoord op de schuldencrisis van 2008 was om vooral méér schuld te maken. Gaat gegarandeerd weer een keer mis.

Maar wanneer?
Dat is de hamvraag. Dat hangt af van de vraag hoe lang centrale banken de zaak nog bij elkaar kunnen houden. Negatieve rentes en geld printende centrale banken kunnen beleggers nog een tijdje lang richting de beurs duwen.

En ik las dit weekend dat de particuliere belegger nog steeds liever spaart dan belegt. Ondanks 0% rente en een alsmaar stijgende beurs. Hoe hoog kan de beurs nog stijgen als particuliere beleggers weer enthousiast worden, en massaal in aandelen gaan?

Enjoy the party, but dance near the door
Zolang centrale banken erin slagen om beleggers richting aandelen te duwen, kan de beurs nog doorstijgen. Zelfs harder dan menigeen verwacht. Maar het lijntje gaat een keer breken. Zodra de stemming draait, kan het hard omlaag gaan.

Wat je als belegger moet doen, is de strategie in ons “Bescherm tijdig je Portefeuille!” rapport volgen. Bij een dreigende beursdaling, bouw je dan tijdig een verzekering in.

Zo werkt het…
Je neemt een simpele positie in, waarmee je winst maakt bij een dalende beurs. Die winst dekt (deels) de eventuele tijdelijke verliezen op je aandelen.

Je incasseert je winst als de beurs haar bodem heeft bereikt, en gebruikt die om nieuwe aandelen aan hun allerlaagste koersen aan te kopen. Waarna je dubbel profiteert van het daarop volgende beursherstel.

In plaats van een nachtmerrie, geeft een beurscrash je op die manier een gouden kans. Ideaal toch? Bestel hier het “Bescherm tijdig je Portefeuille!” rapport!