Waarom gedaalde olieprijs een unieke kans is…

Ik vertelde u dinsdag al over de enorme daling van de olieprijs. 35% in twee maanden. Dat gebeurt normaal gezien alleen als beurs en economie inklappen zoals eind 2008 gebeurde.

Dit kan daarom geen normale daling zijn. En dit kan ook niet blijven duren.

Mocht de olieprijs echter toch zo laag blijven, dan stoppen oliemaatschappijen met het investeren in nieuwe bronnen. Want met een olieprijs van $65 per vat leveren nieuwe investeringen alleen maar verlies op. Door het gebrek aan investeringen zullen er vanzelf tekorten ontstaan.

The solution for low prices is low prices.

De landen die aan de huidige olieprijs nog wél winstgevend produceren zijn de meeste OPEC-landen. Maar zij hebben een ander probleem. Kijk even met me mee naar onderstaande tabel, die ik gisteren tegenkwam.

De meeste OPEC-landen hebben maar één inkomstenbron. Olie. Op deze tabel zien we dat ’s werelds grootste olieproducent Saudi-Arabië volgend jaar een olieprijs van $106 per vat nodig heeft om de door haar opgebouwde welvaartsstaat te kunnen blijven financieren.

Als de olieprijs daadwerkelijk zo laag blijft, dan houden alleen Koeweit en Qatar het hoofd financieel boven water.

Als olieprijs zo laag blijft, zal de hel losbreken
Andere landen in het Midden-Oosten zullen drastisch in hun uitgaven moeten snijden om niet in financiële problemen te komen. En dat zal de burgers van die landen hard en direct raken.

Tijdens de zogenaamde Arabische Lente zagen we al dat dit soort regimes niet bepaald stabiel zijn. Dat volkswoede uitbreekt zodra burgers financieel te hard geraakt worden.

Zou de olieprijs daadwerkelijk zo laag blijven, dan gaan we in deze landen geen Arabische lente zien, maar Arabische burgeroorlog. Tussen bevolkingsgroepen en hun dictators.

Linksom of rechtsom, olieprijs zal weer herstellen
Zodra de druk te groot wordt, zullen de meeste OPEC-landen eieren voor hun geld kiezen. En ervoor kiezen om de olieprijs te ondersteunen door productie tijdelijk te verlagen.

Waarna er een einde komt aan alle manipulatieve spelletjes. En waarna de olieprijs rap zal herstellen.

U ziet, linksom of rechtsom, de olieprijs moet op een bepaald moment weer omhoog. Want anders breekt in verschillende Arabische landen de hel los…

 

Deze prachtkans mag je niet laten lopen!
Een spotgoedkoop aandeel dat nu slechts 6 keer de voor komend jaar verwachte winst noteert. Dat op dit moment nog volledig over het hoofd wordt gezien door de grote fondsbeheerders.

Drie keer zo goedkoop
Dit aandeel is drie keer zo goedkoop als het gemiddelde aandeel op de beurs. Terwijl de winst drie keer zo hard groeit.

Wij verwachten binnen een jaar 150% koerswinst. En zelfs dán zal het aandeel nog steeds veel te goedkoop zijn.

Profiteer van deze ongelofelijke situatie!
Bestel snel het nieuwe “Super Rendement Rapport”