Aan u de keuze

Ik ontving vorige week de volgende vraag van een lezer:

U verwacht een forse beursdaling, maar u schrijft dat het verstandig is om aandelen te kopen en daarnaast beveelt u het “Bescherm Tijdig je Portefeuille!”- Rapport aan om de portefeuille af te dekken bij een forse beursdaling. Is dat niet veel gedoe om niets. Waarom dan niet je geld gewoon op je spaarrekening zetten?

 

Mijn antwoord:
Mijn persoonlijke mening is dat de beursindices veel te hoog staan. En dat de beurs vanaf vandaag fors zou moeten dalen. Mijn persoonlijke mening is echter gebaseerd op logica en economische realiteit. En logica is op de beurs al een tijd lang zoek.

De beurs gaat pas dalen als de meeste beleggers mijn mening delen én als ze daar vervolgens ook naar handelen.

De beurs stijgt door het 0% rentebeleid en het massale geld printen door westerse centrale banken. Aan dat geld printen komt voorlopig nog geen einde. Sterker nog, de kans is groot dat centrale banken de komende tijd juist méér geld gaan printen.

Ja, er zal op een bepaald moment een enorme beursdaling komen. Maar de kans is groot dat de beurs eerst nog 20%, 30%, of zelfs 50%, of misschien zelfs nóg meer stijgt. Want als beleggers eenmaal achter elkaar aan beginnen te hollen, dan kan het hard omhoog gaan.

De keuze is naar mijn bescheiden mening als volgt:

  1. Je geld langzaam koopkracht laten verliezen op een spaarrekening. Mét daar bovenop het meer dan reële Cyprus risico, dus dat je op een zonnige zaterdag achter je computer zit en merkt dat je niet meer bij je spaargeld kunt. En dat je de maandag daarop mag meebetalen aan de redding van een bank
  2. Beleggen in goedkope aandelen van de best presterende bedrijven, daarmee maximaal profiteren van deze kunstmatige beursstijging. En tegelijk een afdekstrategie aanhouden die je gaat inzetten zodra de beurstrend draait van stijgend naar dalend
  3. Een beleggingsstrategie volgen, waarbij je altijd met de beurstrend meebelegt. Waarmee je de beurs fors verslaat tijdens de huidige beursstijging. En nóg harder profiteert van de enorme daling die absoluut een keer gaat komen.
                 
               

Welke optie lijkt u de beste?
U kiest zelf. Maar de slechtste optie is wat mij betreft de eerste. Geen kans op winst. Gegarandeerd koopkrachtverlies. En het Cyprus risico.

Voor de meeste beleggers is de tweede optie het meest geschikt. Een abonnement op TopAandelen is hiervoor ideaal, want daar zit de afdekstrategie bij inbegrepen én u ontvangt van ons een mail zodra het tijd wordt om ons te gaan indekken.
Klik hier om te zien wat nog meer bij een abonnement zit inbegrepen. En dat is niet weinig!

Voor de aanvallend ingestelde beleggers is WoensdagTrader-Trend het meest geschikt. Daarmee profiteert u niet alleen fors van de huidige beursstijging, maar ook van de enorme daling die wij verwachten. Dubbele winst dus! Meldt u hier aan voor een abonnement.

Optie 1. Optie 2. Of optie 3. Aan u de keuze.